30 april 2019

Moerdijkse Bode: Officiƫle opening van vernieuwde Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek


ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op woensdag 8 mei vindt de officiële opening plaats van de geheel vernieuwde Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek.

door Peter Houtepen | dinsdag 30 april 2019 | Moerdijkse Bode

De opening vindt tussen 16.00 en 18.00 uur plaats op Plein 40. Wethouder Désirée Brummans opent om 16.30 uur de vernieuwde openbare ruimte. Lokale ondernemers verzorgen hapjes en drankjes. Van Driel Landschapsbeheer is met een aantal schapen en lammetjes aanwezig en laat zien hoe schapen helpen bij duurzaam bermbeheer. De aanwezige kinderen kunnen de lammetjes aaien.

In overleg met bewoners is in het ontwerp gekozen voor extra bomen en vaste planten borders, die samen met de herinrichting moeten zorgen dat het sluipverkeer door het dorp wordt ontmoedigd. De nieuw ingerichte Hoofdstraat is weer extra groen ingericht met platanen en extra groenvakken. Ook langs de HSL spoorlijn staan platanen. Daarnaast is het afgelopen jaar de oude waterleiding door Brabant Water vervangen en heeft de gemeente de gehele riolering vernieuwd. Verder is alle openbare verlichting aangepast naar LED.