9 mei 2019

BN de Stem: Minder verkeer, maar die trucks...


Overlast Zevenbergschen Hoek blijft

Het sluipverkeer is flink afgenomen, maar Zevenbergschen Hoek blijft last houden van vrachtwagens die eigenlijk helemaal niet in de dorpskern mogen komen.

door Ad Goddrie | donderdag 9 mei 2019 | BN/De Stem

Dat zeiden verschillende inwoners gistermiddag bij de feestelijke heropening van de Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat. De doorgaande route door Den Hoek is heringericht, onder meer met het oog op het weren van sluipverkeer.

De wegen zijn al een poosje weer open. ,,Het gaat beter met het sluipverkeer, maar de vrachtwagens blijven een grote ergernis", aldus een inwoonster, die anoniem wil blijven.

Bewoner Henny Extel: ,,Helaas is er nog steeds het probleem met vrachtwagens. Misschien moeten er meer borden komen of moet chauffeurs op een andere manier worden duidelijk gemaakt dat ze hier niet mogen komen."

Wethouder Jack van Dorst zei bij de opening dat hij begrijpt dat de herinrichting het dorp niet van alle verkeersproblemen verlost. Volgens hem blijft de gemeente vol inzetten op handhaving. Er is de afgelopen jaren zo'n 3,8 miljoen gestoken in de dorpskern.

,,Behalve verbetering van de verkeersveiligheid, is er ook nieuwe riolering gekomen, nieuw groen en LED-verlichting. Zo heeft de leefbaarheid een impuls gekregen", zegt Van Dorst.

De gemeente verricht later deze maand metingen om de effecten van de herinrichting op het verkeer na te gaan. Voorlopig blijft de maatregel van kracht dat op werkdagen in de ochtendspits enkel bestemmingsverkeer het dorp in mag.

De gemeente Moerdijk en aannemer Kroese Infra gaven bij de heropening het dorp een speeltoestel cadeau: een roer dat door eraan te draaien energie opwekt. Er wordt nog naar een plaatsje gezocht.